İzmir’in “moda” hamlesi

İzmir’in moda konusunda atılım yapması amacıyla, Akdeniz Akademisi Tasarım Koordinatörü ve Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu moderatörlüğünde bir toplantı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bir araya gelen ve bazıları İstanbul’da yaşayan İzmirli moda tasarımcıları, moda yazarları, mimar ve akademisyenler ile giyim sanayicileri, İzmir’in moda vizyonunu oluşturacak yol haritasını belirledi. Toplantıda İzmir’in Moda Tasarımı Manifestosu için de önemli adımlar atıldı.

İzmir’in moda konusunda atılım yapması amacıyla, Akdeniz Akademisi Tasarım Koordinatörü ve Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu moderatörlüğünde toplantı gerçekleştirildi.
İzmir’in moda konusunda atılım yapması amacıyla, Akdeniz Akademisi Tasarım Koordinatörü ve Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu moderatörlüğünde toplantı gerçekleştirildi.

İzmir’in moda konusunda atılım yapması amacıyla, Akdeniz Akademisi Tasarım Koordinatörü ve Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Nükhet Şenkaya, Emel Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Arzu Marmaralı’nın yanı sıra, bazıları İstanbul’da yaşayan çok sayıda İzmirli moda tasarımcısı, moda yazarı, mimar, tasarımcı, akademisyen, ayakkabı tasarımcısı ve tekstilci katıldı. Akdeniz Akademisi çatısı altında bir araya gelen moda tasarımcıları, öğretim üyeleri ve sektör temsilcileri, İzmir’in moda vizyonunu oluşturacak yol haritasını belirledi.

modat_TB (1)

İnovasyon ve tasarım

IF Wedding Fuarı öncesi, İzmir’in moda tasarımı konusundaki dinamiklerini harekete geçirecek ve potansiyelini arttıracak çalışmaları gerçekleştirmek hedefiyle oluşturulan “Çalışma Grubu” moda tasarımı vizyonunu belirleyecek manifesto için önemli adımlar atıldı. ‘Moda Tasarımı Toplantısı’nda, İzmir’in IF Wedding Fuarı’yla geldiği gelişme noktasında, yeni güç alanının inovasyon, tasarım ve trend yaratmak olduğu da vurgulandı. İzmir’de endüstriyel gelinlik üretiminin geliştiği, bu endüstriyel üretimi tasarımla bütünleştirmek gerektiği belirtildi.