İzmir’in gururları

İzmir’e, çeşitli dallarda Balkan Şampiyonluğu ve ikinciliği, 5 Türkiye Şampiyonluğu ve birçok derece kazandıran Yaşar Üniversitesi sporcusu öğrenciler, üniversite tarafından ödüllendirildi. 16 farklı dalda 10’u milli takımlarda olan, 34 bayan ve 113 erkek toplam 143 sporcuyla mücadele eden Yaşar Üniversitesi, 8 dalda 13 madalya ve kupa kazanan sporcularıyla gurur gecesinde bir araya geldi.

sampiyonlar (6)

Selçuk Yaşar Kampusu Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, triatlon, satranç, basketbol, voleybol, Amerikan futbolu, hentbol, okçuluk ve yelken takımlarının sporcu ve antrenörlerine plaketleri verildi.

sampiyonlar (4)

Törene  Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet  Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, Genel Sekreter Ender Duran, akademisyenler ve sporcuların aileleri katıldı.

sampiyonlar (2)

İZMİR’İN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜLER

Öğrencilerin kazandığı derecelerin aynı zamanda kent için büyük bir kazanım olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, “Spor alanında başarıya ihtiyaç duyan İzmir için gurur tablosu oluşturan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarı için terlerinizi akıttığınız alınlarınızdan öpüyorum ve sizlerle gurur duyuyorum”‘ dedi. Barkan, öğrencilerden, önümüzdeki yıl edindikleri başarılarını sürdürmelerini ve derecelerine yenilerini eklemelerini beklediğini söyledi.

 

Prof.Dr.Murat Barkan- Yaşar Üniversitesi Rektörü
Prof.Dr.Murat Barkan- Yaşar Üniversitesi Rektörü

ŞAMPİYON ÖĞRENCİLER

Balkan Triatlon Şampiyonası Genç Bayanlar 1’incisi İpek Öztosun ve Elit Bayanlar 2’incisi Ece Bakıcı, Türkiye Üniversiteler Satranç Ferdi Erkekler Birincisi Cankut Emiroğlu, ÜNİLİG Şampiyonu Erkek Basketbol Takımı, ÜNİLİG Şampiyonu Bayan Voleybol Takımı, ÜNİLİG 1. Lig Şampiyonu Amerikan Futbol Takımı, çeşitli yarışlarda iki birincilik, iki ikincilik kazanan Yelken Takımı, Türkiye Üniversiteler 1. Ligi’ne yükselen Hentbol Takımı, Üniversiteler Okçuluk Ferdi Erkekler Türkiye İkincisi Uğur Fırtına Ertok, Triatloncu Serhat Alyılmaz, Dağcılık Topluluğu ve Bayan Tenis Takımı sporcusu Ülker Yüreğir, başarı plaketi ile onurlandırıldı. Spor faaliyetlerine katkıları nedeniyle Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü personeli ile antrenörlere de başarı şiltleri verildi.

Türkiye satranç şampiyonu  Cankut Emiroğlu- Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı
Türkiye satranç şampiyonu Cankut Emiroğlu- Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı