İzmir Parmaklarınızın Ucunda’ Projesi Onaylandı

Yaşar Üniversitesi’nin de ortak olduğu İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün; “İzmir Parmaklarınızın Ucunda” konulu projesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından onaylandı.

26 Aralık 2014 te başlayıp 25 Aralık 2015’te bitilecek 876 bin 200 TL’lik İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinatörlüğündeki proje; İzmir Kültür ve Turizm Derneği, Yaşar Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi ile ortaklığında yürütülecek.

”İZMİR’İN TANITIMI İÇİN TEKNOLOJİK BİR ALTYAPI OLACAK”

Proje ile “İzmir’de kültür ve turizm ile ilgili bilgi servislerine elektronik ortamda erişim sağlanacak, birbirine entegre ve kesintisiz ulaşılabilir hale getirilecek. Turizm alanında İzmir’in marka değerini artıran mobil kent uygulamaları yaygınlaştırılacak. İzmir’in tanıtımı için teknolojik, teknik ve bilişim altyapısı oluşturulacak. İzmir’in tarihi, kültürel ve turistik alanlarının Web üzerinden gezilebileceği bir mecra oluşturulacak. İnternette İlin marka değerlerinin bulunurluk ve bilinirliği artırılacak, bunun devamlılığı için sürdürülebilir eylem planı hazırlanacak. Diğer şehirlerin tanıtımları için örnek bir proje olacak. Proje, istihdama ve sosyal bütünleşmeye destek sağlayacak ve “İzmir Turizm Tanıtım Merkezi” kurulacak ve söz konusu merkezde proje uygulamaları sergilenecek”

izmir

 

BİLGİ BANKASI OLUŞTURULACAK

Ayrıca proje yönetim ofisi Kültürpark Fuar alanındaki Resim Heykel Müzesi binasında konumlandırılacak. Proje ile İzmir’in kültür ve turizmine yönelik görsel ve yazılı bilgi bankası oluşturulması, İzmir Turizm Bilgi Sistemi (ITBS) oluşturulması, İTBS’nin mobil uygulama modülü geliştirilmesi, “İzmir Turizm Tanıtım Merkezi” (ITTM) oluşturulması, İzmir İlinde belli noktalara kiosklar yerleştirilmesi, Proje için yurtdışı tanıtım gezisinin yapılması, İlimize Adnan Menderes Havalimanı, Alsancak Limanı ve Çeşme Limanlarından giriş yapan ziyaretçiler için karşılama mesajı ve mobil uygulama linkini göndermek üzere GSM operatörleri ile anlaşma yapılması planlanıyor.

ÇEŞİTLİ KURUMLARIN VERİLERİ VERİTABANINDA KULLANILACAK

Bilgi Bankası’nı oluşturmak üzere üniversiteler, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden etkin biçimde faydalanacağı, ellerindeki görsel, işitsel, metinsel verilerin ilgili veri tabanında kullanılması da değerlendirilecek.

360 DERECE GÖRÜNTÜLÜ GEZİLEBİLECEK

Öte yandan buna bağlı olarak ITBS oluşturulması, Sistem dijital bilgi bankası verilerin tanıtım Ofisinden güncellenmesi, İTBS için; Kent WEB Portalı oluşturulması, kentsel haberler, etkinlik takvimi görülmesi, mobil cihazlara uyumlu olacak şekilde; yerli yabancı turistlere ve kent halkına rehberlik, kent hakkında bilgi kaynak aktarımı sağlanacak. Hatta turistlere Mobil rehber sistemi ile kentte kaldığı sürece tatil planlamasına yardımcı olma, alternatif tur imkanları sunma ve gitmeden önce 360 derece görüntülü gezebilme imkanı sağlanacak.