İÜP, Kocaoğlu’nu ziyaret etti

İzmir’deki üniversite rektörleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, göreve geldiği 2004 yılında kentte 4 üniversite bulunduğunu, bugünse üniversite sayısının 9’a ulaştığını belirterek, “10. üniversitemizin de sırada olduğunu duyuyoruz. Bu bizim için gurur verici bir tablo” dedi. 

 İzmir’de faaliyet gösteren 9 üniversitenin katılımıyla kurulan İzmir Üniversiteleri Platformu, dördüncü dönem çalışmalarını sunmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.

Platformun Dönem Başkanlığını görevini yürüten Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, İzmir’in üniversiteler kenti olma yolunda iddialı bir hale geldiğini belirterek, sadece bilimsel çalışmalarla değil, sportif, kültürel ve sanatsal alanda da var olduklarını göstermek istediklerini ve kente bu yönde de katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Prof. Dr. Barkan, bu amaca yönelik düşüncelerini Başkan Aziz Kocaoğlu ile paylaşarak, kendisinin de görüşlerini almak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise kentte 9 üniversitenin var olmasının kendisi açısından ayrı bir gurur olduğunu ifade ederek, “Ben göreve geldiğimde kentte 4 üniversite vardı. Şimdi 10. üniversitenin sırada olduğunu duyuyoruz. Bu tablo, bize gurur veriyor” dedi.

Ziyarete Dönem Başkanı Yaşar Üniversitesi Rektörü Murat Barkan’ın yanı sıra Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan ve İzmir Üniversiteleri Platformu Genel Koordinatörü Dr. Cengiz Üzün katıldı.

no images were found