İnsanın isterse neleri başarabileceğini gösterdi

Invalid Displayed Gallery

Ayaklarıyla Korno Çalan Engelli Alman Sanatçı Yaşar’da Konser Verdi

Doğuştan kolları olmayan ve ayaklarıyla korno çalan Alman sanatçı Felix Klieser, Engelliler Haftası dolayısıyla korno sanatçısı Zafer Yümlü ile İzmir’de aynı sahneyi paylaştı.

Ege Kardelen Engelliler Derneği yararına düzenlenen konserde, dünyanın tek engelli korno sanatçısı ve pek çok müzik ödülünün sahibi Felix Klieser, İzmirli korno sanatçısı Zafer Yümlü ile muhteşem bir konser verdi.

YSR engelsiz konser (4)

FELİX HEPİMİZE UMUT VERDİ

Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen konserde Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası ile birlikte performansını sergileyen doğuştan kolları olmayan ve ayaklarıyla korno çalan Felix Klieser, izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Şef Hakan Şensoy’un yönettiği konserde ayakta dakikalarca alkışlanan Alman Sanatçı Felix Klieser, Joseph Haydn’ın eserlerini seslendirdi.

YSR engelsiz konser (2)

Kornonun duayeni olarak bilinen Klieser’i konser sonunda tebrik eden Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Sanatçı Felix Klieser, insanın azmedince neleri başarabileceğini hepimize gösterdi. Uzuvları olan bir kişinin bile çalmakta zorlanacağı bu enstrümanı o kadar güzel çalıyor ki hepimiz kendisini hayranlıkla dinledik. Uzuvların yokluğu engeldir ama umut yoksunluğu hayatta bir şeyleri başarmayı her zaman engeller. Asıl engeller onlardır. Felix’e ayrıca hepimize verdiği bu umut için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Soldan Sağa : Naciye Koç( Ege Kardelen Engelliler Derneği Başkanı)-Zafer Yümlü- Felix Klieser- Prof. Dr. Cemali Dinçer-Hakan Şensoy
Soldan Sağa : Naciye Koç-Zafer Yümlü- Felix Klieser- Prof. Dr. Cemali Dinçer-Hakan Şensoy

Klieser’in müthiş azmi, 4 yaşında tanıştığı kornoyu çalma isteğiyle başladı. Kendisine karşı çıkanlara “Ellerim yoksa ayaklarımla çalarım” diyen sanatçı yaptığı sayısız denemelerde kornonun ventillerini sol ayak parmaklarıyla idare edebilmeyi öğrendi. 13 yaşında Hannover’de müzik yüksekokuluna kabul edilen sanatçı, bu enstrümandaki başarısıyla çeşitli yarışmalarda ödüller kazandı. Kornonun hayatında çok büyük bir yeri olduğunu belirten sanatçı, “Nerede olursam olayım, hangi ülkeye gidersem gideyim yanımdan ayırmadığım tek şey kornom.” diye konuştu.

Türkiye’ye ilk kez gelen sanatçının verdiği konserin geliri zihinsel engellilerin rehabilitasyonu için çalışmalarda bulunan Ege Kardelen Engelliler Derneği’ne bağışlandı.