İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinden atölye çalışması

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mobilya tasarımı dersi kapsamında iki günlük bir atölye çalışması düzenledi.

mimarlik_portal_icin (2)

“Fractal Design” adlı atölye çalışmasını ZOOM TPU (Tasarım Proje Uygulama) firmasının kurucu ortakları İç Mimar Atilla Kuzu ile Mimar Levent Çırpıcı gerçekleştirdi. Çalışmaya Cengiz Ultav, Can Külahçıoğlu, Sevda Balcıoğlu, Ceren Polat, Burçin Hancı Geçit ile Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri Gülnur Ballice ve Malike Özsoy da destek verdi.

mimarlik_portal_icin (3)

Fikirler sonuca ulaştı

Atölye çalışması kapsamında öğrencilere fractal design ile ilgili bir sunum yapıldı. Ardından 10-12 kişilik gruplar oluşturularak, her grubun düşündüğü bir ürünü özgün bir konsept yaratarak sunması istendi. ‘Re-time Swatches’, ‘Mercedes Fair Stand’, ‘Zip’, ‘Swirl’, ‘Çay’ gibi ürünlerin yaratıldığı çalışmada öğrenciler eskiz, üç boyutlu çizim, maket ve bilgisayar sunumlarıyla sonuç ürünlerini tanıttılar. İki günlük yoğun bir çalışmayla neler üretebildiklerini görmek ve tasarımın başlangıç noktasındaki fikirlerini sonuca ulaştırabilmek tüm öğrencilerin motivasyonu ve yaratıcılıkları açısından önemli katkılar sağlarken, atölye yürütücüleri de son derece verimli bir çalışma gerçekleştiğini söylediler.

mimarlik_portal_icin (1)

Tasarımlar sergide

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin temel tasarım, proje, mobilya tasarımı, renk ve tekstil bilgisi, yapı, mesleki uygulama ve fotoğrafçılık derslerinde gerçekleştirdikleri tasarımlar ve ürünler 18-29 Mart tarihleri arasında Yaşar Üniversitesi Rektörlük Fuaye Salonunda sergilenmektedir. Sergide ayrıca “Fractal Design” adlı atölye çalışmasına katılan öğrencilerin de projeleri izlenebilir.