Hayallerindeki kütüphaneyi resmettiler

 

Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Hayalimdeki Kütüphane” adlı Liselerarası Resim Yarışması’na katılan öğrenciler çizdikleri resimlerle kitap ve kütüphanenin değerini anlattı. Yarışmada ikinci olan Pürlen Peker, “Kitap her insanın hayatındaki en büyük zenginliktir. Çizdiğim resim ile unutulmaya yüz tutan bu zenginliği hatırlatmak istedim” dedi.

resim (1)

Yaşar Üniversitesi Bilgi Merkezi tarafından “Hayalimdeki Kütüphane” adlı Liselerarası Resim Yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan 42 eser arasından İkranur Özdemir birincilik, Pürlen Peker ikincilik, Süheyla Yıldız üçüncülük ve Alp Özolçum dördüncülük ödüllerine layık görüldü. Sosyal medya üzerinden ve jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu ödüle layık görülen öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. Birincilik ödülünü kazanan Özel Malhun Hatun Lisesi öğrencisi İkranur Özdemir, “Kitap okurken hikayedeki kahramanlar herkesin zihninde adeta hayat buluyor. Bende yaptığımı resimle bunu anlatmak istedim. Kitap okumak her zaman insanın hayal dünyasını genişleten en önemli unsurlardan biridir. Bu gibi yarışmalar ile kitap ve kütüphane azalan ilgiyi artırmak çok önemlidir” dedi.

resim (2)

Yarışmada ikincilik ödülünü alan Bornova Anadolu Lisesi öğrencisi Pürlen Peker ise “Kitap her insanın hayatındaki en büyük zenginliktir. Çizdiğim resim ile unutulmaya yüz tutan bu zenginliği hatırlatmak istedim. Kitap aynı zamanda insanları birleştiren çok önemli bir değerdir. Umuyorum ki değişen teknolojik imkanlarla birlikte kitapta bu süreçte kendine yer bularak varlığını sürdürmeye devam edecektir” diye konuştu.

resim (3)