Hayaller önce yazıya döküldü, sonra buluta dönüştü

Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile birlikte “Fikrini al, parka gel” sloganıyla düzenlediği etkinlikte, Küçükpark’la ilgili fikirler yazıya döküldü. Etkinlik yoğun ilgi gördü.

küçükpark (2)

Genç-yaşlı, kadın-erkek bölgede yaşayan vatandaşlar, işletme sahipleri ve öğrenciler hayata geçirilmesini istedikleri hayallerini, taleplerini küçük kağıtlara yazarak kurulan düzeneğe astı ve adeta bir dilek bulutu oluştu.

küçükpark (1)

Herkes gelecekten umutlu

Nasıl bir Küçükpark istediklerini yazılı olarak ifade eden vatandaşlar, yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Projede gönüllü olarak yer alan öğrenci ve akademisyenler de bir başlangıç olan çalışmanın bölgenin geleceğini belirleme anlamında çok önemli olduğunu söyledi. Kazım Dirik Mahallesi Muhtarı Dilek İduğ Çelik, Küçükpark’ta yaşanan sorunların hep birlikte çözülebileceğini belirterek, “Burada yapılan etkinlik, farkındalık adına çok önemli. Devamının gelmesini istiyoruz” dedi.

küçükpark (3)

 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da alandaydı. Küçükpark ile ilgili hayalini; “Özgürlük parkı ve herkesin birbirine saygılı olduğu bir yer” olarak yazıya döken ve yazdığı bu kağıdı asarak etkinliğe katılan Başkan Atila, öğrenciler ve vatandaşların dilek ve şikayetlerini dinledi. Forum niteliğindeki etkinlikten çıkacak istekleri projelendireceklerini söyleyen Başkan Atila, “Amacımız herkesin özgür, mutlu, huzurlu ve birbirine saygılı olduğu bir Küçükpark oluşturmak. Buradan önemli fikirler ve mekansal projeler çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.