Gülsin Onay’dan Yaşar Üniversitesi’nde muhteşem konser

 

Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, Türkiye’nin yetiştirdiği dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay’ı ağırladı. Şef  Hakan Şensoy yönetiminde gerçekleştirilen konserde, orkestra üyelerinin eşlik ettiği Devlet Sanatçısı Onay, Mozart’ın piyano konçertosunu çaldı.

  onay (3)

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen konsere sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Konserde, ilk olarak, Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası Wolfgang Schröder’in “Eine kleine lacht music” isimli eserini seslendirdi. İkinci eserde ise sahneye, dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay geldi. Onay, piyanosunun eşsiz tınılarıyla dinleyenleri mest etti.  Konserinin sonunda ayakta alkışlanan Onay, iki kez daha sahneye geldi.  Konserin ikinci bölümünde ise Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, Alexander Borodin, Kenan Durul, Vaja Azarashvili, Armağan Durdağ, Gabriel Faure, Johann-Joseph Strauss ve Pablo Moncayo’dan eserler çaldı. Konser sonunda dinleyiciler, orkestrayı dakikalarca ayakta alkışladı.

onay (2)

Oda Orkestrası’nın bir sonraki konseri ise Şef Atvars Lakstızala yönetiminde solistler keman sanatçıları Ersun Kocaoğlu ve Hakan Şensoy ile 13 Ocak 2014 Pazartesi günü gerçekleştirilecek.