Genç piyanistler ödüllendirildi

 

Yaşları küçük, yetenekleri büyük

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Okulu’nda piyano eğitimi alan genç müzisyenler Mozart Akademi tarafından düzenlenen yarışmadan ödülle döndü. Yarışmada Kaan Turan 10-13 yaş kategorisinde birincilik ve Nehir Özzengin ise 5-9 yaş kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı.

yüsem minik (2)

Mozart Akademi tarafından piyano sanatı ile ilgilenen gençlerin yeteneklerini ortaya koyması amacı ile düzenlenen 2’nci Ulusal Piyano Yarışması’na katılan YÜSEM Müzik Okulu öğrencilerinden Nehir Özzengin 5-9 yaş kategorisinde ikincilik ve Kaan Turan 10-13 yaş kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Bu sene yarışma ile birlikte düzenlenen Piyano Festivali’nde ise YÜSEM Müzik Okulu öğrencileri Nida Severge “En İyi Saygun Yorumu”, Volkan Alkan ise “En İyi Performans” ödülünü almaya hak kazandı. Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı Başkanı ve YÜSEM Müzik Okulu Koordinatörü Yrd. Doç. Zehra Sak Brody, “Geçtiğimiz sene düzenlenen yarışmada iki birincilik çıkarmıştık. Bu yılda birincilik ve ikincilik kazanmak bizleri çok mutlu etti. Önümüzdeki yıllarda da öğrencilerimizin yarışma ve festivallerde daha fazla başarı elde etmelerine ümit ediyoruz” dedi.

yüsem minik (4)

Minik sanatçılardan müzik ziyafeti

Öte yandan YÜSEM Müzik Okulu’nun geleneksel olarak düzenlediği bahar konserleri dizisinde genç ve minik öğrenciler geleceğin müzisyen adayları olarak sahne aldı. Selçuk Yaşar Kampüsü Konser Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, yaşları 4 ile 23 arasında değişen 72 öğrenci, piyano, gitar, keman, viyola, çello ve vokal dallarında sahne alarak, izleyenlere 3 konserlik bir müzik şöleni yaşattı. Ailelerinin de nefeslerini tutarak izlediği ve aralarında ilk defa sahne alan miniklerin de yer aldığı konserler dizisinde, eserleri başarılı ile seslendiren minikler, izleyicilerden tam not almayı başardı.

yüsem minik (1)