Genç iletişimciler reklamcılığı öğreniyorlar

 Yaşarlı genç iletişimciler, Hürriyet Gazetesi Reklam ve İletişim Koordinatörü Gürül Öğüt’ün katılımıyla “Kampüste Genç Kırmızı Reklam Yarışması” düzenledi.

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi aynı gün içerisinde düzenlenen ‘Reklam Atölyesi’ ve ‘Reklam Oburluğu’ etkinlikleri ile buluştu.

Kampüste Genç Kırmızı Reklam Atölyesi

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından Hürriyet Gazetesi Reklam ve İletişim Koordinatörü Gürül Öğüt’ün katılımıyla “Kampüste Genç Kırmızı Reklam Yarışması” düzenlendi. Gün boyu süren etkinlikte Gürül Öğüt, “ Yüzde 100 Satış Garantili Reklam” isimli bir sunum gerçekleştirdi.

kirmizi (1)

Sunumun ardından sınıflarına geçen Halkla İlişkiler ve Reklamcılık ile Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri verilen özet bilgi doğrultusunda bir basın ilanı hazırladılar. Hazırlanan basın ilanları Gürül Öğüt, Haluk Mesci, Nesrin Kültür Kiraz, Prof. Dr. Hakan Ertep, İzmir Reklamcılar Derneği Başkanı Murat Türkay ve öğrenciler tarafından değerlendirildi.

kirmizi

Yarışmada birinciliği Tuğçe İnce, Tuğçe Aydoğan, Hande Akgür, ikinciliği Merve Çelik ve Berke Demir, üçüncülüğü ise Nilay Beşer, Sevda Ateş, Serkan Bağ paylaştı.

kirmizi (2)

‘Reklam Oburları’ da konuk oldu

Yaşar Üniversitesi İletişim Topluluğu tarafından her yıl düzenlenen ‘Reklam Oburları’ etkinliğinde ise Türkiye ve dünyadan ilginç reklamlar gösterildi ayrıca öğrencilere çeşitli ödüller dağıtıldı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek, “Bu yıl reklamcılıkla ilgili birçok konferans ve atölye çalışması yaptık. Öğrencilerimiz reklamcıların kendilerinden uygulamalı olarak yaratıcı süreci yaşayarak öğrendiler. Gelecek aylarda da reklamcılıkla ilgili farklı etkinliklerde öğrencilerimizle reklamcılar buluşacaklar” dedi.

Haber ve Fotoğraf: Uğur Şahin Umman- Medya İlişkileri Stajer Öğrencisi