Geleceğin yatırım bankacıları Yaşar’da yetişiyor

İş Yatırım ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile TradeMaster Campus projesi İzmir’de hayata geçti

Türkiye sermaye piyasalarının öncü kuruluşlarından İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş., TradeMaster Campus projesini İzmir’de Yaşar Üniversitesi’nde sürdürüyor. Üniversite öğrencilerini finansal ürünlerle tanıştırmak ve yatırım yapmanın önemine dikkat çekmek amacıyla oluşturulan online işlem platformu TradeMaster Center ile Yaşarlı öğrenciler mezun olmadan birer usta yatırımcıya dönüşecek. 

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen TradeMaster Center’ın  açılış törenine İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ve akademisyenler katıldı.

BORSA LABORATUVARI

Üniversite öğrencilerinin yanı sıra finansal okur yazarların yurtiçi ve uluslararası piyasalarda yer alan ekonomik verileri takip edebileceği ve sanal olarak işlem yapabileceği  TradeMaster merkezinin açılışını gerçekleştiren İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral, “TradeMaster Campus akademik çevre ile iş dünyasını bir araya getiren bir proje olarak doğdu. Gençlerin finans piyasaları ile mezun olmadan önce tanışmaları, hatta yatırım yapmaya başlamadan önce bu konuda uzman kişiler tarafından bilgilendirilmeleri, piyasa dinamiklerini öğrenmeleri ve piyasa koşullarına göre alım satım kararlarını etkileyecek refleksleri kazanmaları çok önemli. Öğrenciler bir hisse senedinden ne zaman girilip ne zaman çıkılması gerektiğini de bu laboratuvar ortamında öğrenme şansını elde edecekler. Bu gördüğünüz merkezde dünyanın önde gelen 26 borsası, BİST ve önemli paritelerin verilerine eş zamanlı erişim sağlanacak” dedi.

borsa (1)

TÜM FİNANSAL OKURYAZARLARA AÇIK

Yaşar Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Erinç Yeldan ise merkezin finansal okuryazarlığa büyük katkı sağlayacağını belirterek; “Yaşar Üniversitesi Türkiye’de bu adımı atan ODTÜ ve Bilkent üniversitelerinden sonra 3’üncü üniversite. Öğrenciler ve akademisyenler TradeMaster sayesinde gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde gerçek ekonomik verileri yalnızca 15 dakikalık gecikmelerle yorumlama ve analiz etme şansını yakalayacaklar. Burası sadece öğrencilerimize ve akademisyenlere değil aynı zamanda finans okuryazarlarına da açık olacak” şeklinde konuştu.

borsa (2)

MEZUN OLMADAN BAŞARILARINI ÖLÇECEKLER

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı da merkezin önemine değinerek şunları söyledi:

“Öğrencilerimizin akademik eğitimlerinin yanında gerçek hayatta da eğitim almalarına çok önem veriyoruz. Sırf diploma sahibi olmak yeterli olmuyor önemli olan alınan bu eğitimlerin en iyi şekilde uygulanması. Bu merkez de uygulamalı eğitime göstermiş olduğumuz önemini gösteriyor. Öğrencilerimiz gerçek parayla olmasa da sanal parayla ne kadar başarılı olup olmadıkların görecekler. Aslında bire bir gerçek borsada sanal işlem yaparak ne kadar başarılı olduklarını görecekler.”

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ise törende “Üniversite için en büyük risk yatırım anlamında geleceğini size bağlayan kişileri buradan mezun olduklarında hayata hazır hale getirememektir. Bu riski kaldırabilmeni tek yolu ya gerçek hayata öğrencileri götürmektir.” şeklinde konuştu.

TradeMaster Campus öğrencilere ne katacak 

Uygulamalı Portföy Yönetimi dersiyle paralel kullanılacak olan merkezde öğrenciler, yurtiçi ve uluslararası piyasalar, yatırım araçları, fx (Uluslararası Döviz Değişim) piyasaları hakkında teorik bilgilerini İş Yatırım’ın online işlem platformu olan TradeMaster’da uygulama olanağı bulacaklar. İş Yatırım uzmanlarının piyasa bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşacakları ve günlük hayattaki uygulamaları derslere taşıyacakları merkez, aynı zamanda birer finans laboratuvarı olarak kullanılacak. Gerçek datalar ile piyasaları takip etme ve işlem yapma imkanı bulacak olan genç finansçılar için, üniversite içi ve üniversiteler arası yarışmalar da düzenlenecek.