En tarz blog

Bu yıl 4.’sü düzenlenen Hürriyet Gazetesi Bumerang Ödülleri, sahiplerini buldu. Yaşar Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsü İletişim Yüksek Lisans Programı öğrencileri Kemal Kadirhan ve Didem Pulat tarafından kurulan “sesliyemek.com” bloğu 600’ün üzerinde katılımcıyı geride bırakarak “en tarz blog” seçildi.

sesli (2)

Hürriyet Gazetesi’nin 4. Bumerang Ödülleri sahiplerini buldu. 600’ün üzerinde başvuru alan ve 70 bini aşkın SMS’in gönderildiği yarışmada, alanında uzman jüri üyelerinin ilk 10’a kalan blogları değerlendirmesiyle, ilk önce finalistler belirlendi. Yaşar Üniversitesi İletişim Yüksek Lisans Programı öğrencileri Kemal Kadirhan ve Didem Pulat’ın, diğer yemek bloglarından farklı olarak yemek tarifleriyle müziklerin uyumunu ortaya çıkaran değişik ve özgün içerikler sunduğu “sesliyemek.com” blogları, jüri üyeleri Hürriyet yazarları Melis Alphan, İzzet Çapa ve Kreatif Direktör Ali Batı’nın seçimleriyle önce ilk 3’e, oradan da birinciliğe yükselerek ödülün sahibi oldu. Yapı Kredi Nuvo ana sponsorluğunda İKSV Salon’da düzenlenen törende ödüllerini alan Kadirhan ve Pulat, bloglarını bir adım ileri taşımayı düşündüklerini ve şimdiden çok önemli isimlerden iş teklifleri aldıklarını kaydetti.

 

Yaşar Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsü İletişim Yüksek Lisans Programı öğrencileri Kemal Kadirhan ve Didem Pulat tarafından kurulan “sesliyemek.com” bloğu 600’ün üzerinde katılımcıyı geride bırakarak “en tarz blog” seçildi.
Yaşar Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsü İletişim Yüksek Lisans Programı öğrencileri Kemal Kadirhan ve Didem Pulat tarafından kurulan “sesliyemek.com” bloğu 600’ün üzerinde katılımcıyı geride bırakarak “en tarz blog” seçildi.

 

YEMEK VE MÜZİĞİN BULUŞMASI

Bloglarının, şehir yaşantısının içinde sıkışmaktan korkarak kendi zevklerini yansıtabilecekleri çevrimiçi bir platform kurmaya karar vermeleriyle başladığını ifade eden Kemal Kadirhan ve Didem Pulat, “Hepimizin ortak zevklerini buluşturan yemek ve müzik kavramları sitenin ana temasını oluşturdu. Diğer yemek bloglarından farklı olarak, kullanıcılarımıza yemek tarifleriyle müziklerin uyumunu ortaya çıkaran değişik ve özgün içerikleri sunmayı hedefledik. Yemek ve müziğin birbirleriyle yakından ilgili iki kavram olduğuna inanıyoruz ve takipçilerimize yemek ve müziğin uyumunu sunarak bunu farklı bir deneyime dönüştürüyoruz” dedi.

YE, İÇ, DİNLE VE KEŞFET

Sesliyemek.com’un diğer bloglardan farklı olarak takipçilerine yemek yapmanın, müzik dinlemenin ve tüm bunları sevdikleriyle paylaşmanın mutluluğunu ve eğlencesini sunduğunu ifade eden Kadirhan ve Pulat, “Keyifli lezzetlerin detaylı tariflerine yer veren sesliyemek.com bu tarifleri ülkelerine, yörelerine veya duygusal modlarına göre farklı müziklerle eşleştirerek takipçilerine yemek ve müzik deneyimini bir bütün olarak sunuyor. Ayrıca keşfet bölümünde yemek tariflerinden farklı olarak restoran ve kafeleri, dünyanın çeşitli şehirleri gibi farklı içerikleri de barındırıyor. Sesliyemek.com ‘ye, iç, dinle ve keşfet’ sloganıyla kullanıcılarını yeni bir deneyime davet ediyor. İçerikleri oluştururken yemek tariflerini ve ait oldukları kültürü ciddi şekilde araştırıyoruz. Sonrasında yemek tarifinin çeşidine göre müzikleri yemeğin tadına, dokusuna ve lezzetine göre sınıflandırıyoruz. Böylelikle içeriğimizin bütünselliğini sağlamış oluyoruz. Ayrıca sosyal medya hesaplarında ciddi bir şekilde planlama dahilinde paylaşımlarda bulunuyoruz.” diye konuştu.