Ege’nin iki yakasında eğitim köprüsü

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris, Yaşar Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki eğitim işbirliklerinin artırılması ve özellikle adalardaki tarihi yapıların restorasyonu konusunda ortak çalışma mesajları çıktı.

Selçuk Yaşar Kampüsü’nü ziyaret eden Başkonsolos Tsakiris’e, eşi Yvi Tsakiris ile çocukları Iason, Anais ve Danai de eşlik etti. Tsakiris, Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer’in ev sahipliğinde üniversiteyi gezip bilgi aldı. İki ülkenin birçok alanda işbirlikleri bulunduğunu hatırlatan Başkonsolos Tsakiris, Yaşar Üniversitesi ile Yunanistan üniversiteleri arasında yeni işbirlikleri sağlamak ve mevcut ilişkileri de güçlendirmek için çalışacağını ifade etti.

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer’in ev sahipliğinde üniversiteyi gezip bilgi aldı.
Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer’in ev sahipliğinde üniversiteyi gezip bilgi aldı.

Daha önce, Yaşar Üniversitesi ve Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası işbirliği ile Türk -Yunan Gençlik Senfoni Orkestrası konseriyle “suyun iki yakasını” müzikle birleştirdiklerini hatırlatan Ahmet Yiğitbaşı, “Yaşar Üniversitesi’nin çeşitli Yunan üniversiteleri ile Erasmus işbirlikleri bulunuyor. Bugün de bu işbirliklerini nasıl geliştirebiliriz ve sayısını artırabiliriz diye konuştuk” dedi.

Başkonsolos ve Yiğitbaşı, başta üniversitelerarası öğrenci değişimi olmak üzere akademisyenlerin projeleri ve ilgi alanlarını tanıtmak gibi konularda da özellikli işbirliği konularını görüştü. Görüşmede ayrıca, Sakız Adası’ndaki tarihi binaların restorasyonu konusunda da görüş alışverişinde bulunularak işbirlikleri geliştirilebileceği konuşuldu.