Denizcilik sektörü Yaşar’da tartışıldı

Denizcilik sektörü Yaşar’da tartışıldı

Türkiye’nin deniz turizmi, sektör temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla, Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen panelde tartışıldı.

Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Deniz Turizmi Paneli’ne konuşmacı olarak, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Serim Paker, Tutku Tours Başkan Yardımcısı Haldun Palanduz ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Karakundakoğlu katıldı. Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Ceren Altuntaş’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, katılımcılar, Türkiye’nin deniz turizmini değerlendirdi.

‘’On milyar dolar girdi sağlanabilir’’

Ege Açık Deniz Yat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Karakundakoğlu ise, turizm sektöründen neler kazanılabileceği konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. İzmir Körfezi’nde bulunan marinalardaki teknelerin azlığına dikkat çeken Karakundakoğlu, körfezini kullanan insanlar haline gelebilmek için öğrencilerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurguladı. İzmir’deki marinaları çoğaltmak için yeni projelerin olduğunu belirten Karakundakoğlu, Bostanlı, Konak Pier, Güzelbahçe, Urla İçmeler, Naldöken ve İnciraltı’nda körfez yapım projeleri için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ramazan Karakundakoğlu, “marinaların sayısı çoğaltılmadan deniz turizmi oluşturulamayacağını ve  Türkiye’nin yapacağı yatırımlarla marinaların 10 milyar dolar getirisi olabilir” dedi.

‘’Değişim şart’’

Panelde son olarak söz alan Tutku Tours Başkan Yardımcısı Haldun Palanduz ise konuşmasında turizm konusunda sürekli değişimin şart olduğunu söyleyerek: “Türkiye’ deki turizmi önemsiyor ve pazarlıyoruz. Türkiye o kadar  zengin bir ülke ki, artık turistler bile yeni yerler görmek istiyorlar. Bu nedenle deniz turizmini geliştirmeliyiz” dedi. Panel, sunumların ardından katılımcılara plaket verilmesiyle son buldu.

Haber: Hande Sönmez Radyo, sinema ve televizyon 2. Sınıf öğrencisi