Bornova’ya akademik planlama

Bornova Belediyesi daha çağdaş ve estetik görünümlü bir kent oluşturmak amacıyla Yaşar Üniversitesi akademisyenlerinden destek alacak.

Kent Mimarisi alanında önemli çalışmalar yapan Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Sevil Sarıyıldız ve ilgili akademisyenlerle görüş alışverişinde bulunan Başkan Bornova Belediye Başkanı OlgunAtila, “Projelerimizi vatandaşlarımızın fikirlerini de aldıktan sonra üniversitelerimiz ile işbirliği içerisinde hayata geçireceğiz” dedi.

BORNOVA MİMARLIK (1)

 Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kentin çehresini değiştirecek projeler için üniversitelerle sıkı bir işbirliği içerisine girdi. Başkan Atila, bu doğrultuda Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Sevil Sarıyıldız ve diğer akademisyenlerle bir araya geldi. Bornova’nın en önemli tarihi yapılarından olan Dramalı Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nin bahçesinde gerçekleşen toplantıya Bornova’nın Belediyesi’nin ilgili başkan yardımcıları ile müdürleri de katıldı.  Toplantıdan ardından hep birlikte Bornova turuna çıkıldı. İlk etapta Büyük Park, Şehir Stadı ve bina cepheleri yenilerek daha güzel bir görünüme kavuşturulması planlan Mustafa Kemal Caddesi’nde incelemelerde ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

BORNOVA MİMARLIK (2)

Bornova’yı her anlamda daha yaşanabilir bir kent haline getirmek istediklerini belirten Başkan Olgun Atila, “Parkları, bahçeleri, yolları, kaldırımları, meydanları ve belediye hizmet binaları ile çağdaş bir görünüme kavuşmak çok önemli. Bu anlamda önemli çalışmalara imza atan deneyim sahibi ilgili akademisyenlerimiz ile bir araya geldik, görüşlerini aldık. Anketler yapıp vatandaşlarımızın da istek ve fikirlerini alarak projelerimizi hayata geçirmeye başlayacağız. Her şey daha güzel bir Bornova için” diye konuştu.