Belediyeciler ‘master’lı olacak

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Karşıyaka Belediyesi Başkanı Cevat Durak ve Bornova Belediyesi Başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır protokolü imzaladı.

Karşıyaka ve Bornova Belediyesi  çalışanları için Yaşar Üniversitesi’nde fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında yüksek lisans imkanı tanınıyor.

Yaşar Üniversitesi ile Karşıyaka Belediyesi ve Bornova Belediyesi arasında lisansüstü programları işbirliği protokolü imzalandı.

İzmir’in yerel yönetimlerine yönelik gerçekleştirilen işbirliği ile Karşıyaka Belediyesi ve Bornova Belediyesi çalışanları kendi uzmanlık alanları ile ilgili yüksek lisans eğitimlerini Yaşar Üniversitesi’nde yapabilecekler. İzmir’in yerel belediyeleri ile kentsel tarihi alanlar ve turizm konularında çalışmalara imza atan Yaşar Üniversitesi böylece belediye personeline de akademik destek de sağlamış olacak.

Yerel yönetimlere akademik destek

Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçe Özdemir’in koordinasyonunda yürütülen işbirliği kapsamında her iki belediyenin de çalışanlarının Yaşar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nün master ve doktora programlarından faydalanabilmeleri için protokol hazırlandı.

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen törende Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır protokolü imzaladı.

Yüksek lisans fırsatı

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, “İzmir’in artık yükselen bir değeri var ki o da kentin giderek üniversiteler kenti olmasıdır. Bu noktada belediyeler ile işbirliği yapmak, belediye personeline akademik destek vermek çok önemliydi” dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Karşıyaka Belediyesi Başkanı Cevat Durak ve Bornova Belediyesi Başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır protokolü imzaladı.
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır protokolü imzaladı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak,  “Yaşar Üniversitesi kente yönelik faaliyetlerde çalışanlarımıza master yapmak fırsatı sunuyor. Böylece kentin geleceğine de katkı sağlamış oluyor” diye konuştu.

Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır ise, “Bu işbirliğinin İzmir’in kentin geleceğine kentin yaşam kalitesine önemli katkılar yaratacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Belediye çalışanları yüksek lisans programlarından hem tezli hem de tezsiz olarak faydalanabilecekler.