Annesine verdiği söz onu Avrupa Birliği’ne taşıdı

Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden bu yıl birincilikle mezun olan İsmail Alparslan Ece, Avrupa'nın en saygın okullarından, Avrupa Birliği (AB) kurumlarına sayısız bürokrat yetiştirmekle tanınan Avrupa Koleji'nin yüksek lisans programına yüzde 100 burslu olarak kabul edildi.

Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden bu yıl birincilikle mezun olan İsmail Alparslan Ece, Avrupa’nın en saygın okullarından, Avrupa Birliği (AB) kurumlarına sayısız bürokrat yetiştirmekle tanınan Avrupa Koleji’nin yüksek lisans programına yüzde 100 burslu olarak kabul edildi.

Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüzde 100 burslu okuyan ve ikinci yılında çift anadal yaparak Ekonomi Bölümü’nde de eğitim alan İsmail Alparslan Ece, bu yıl iki bölümü de birincilikle bitirerek mezun oldu. Yaşar Üniversitesi’ni temsilen birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlara katılan, Erasmus bursu alarak Brüksel’deki TÜSİAD AB Ofisi’nde, ODTÜ Avrupa Çalışmaları Merkezi’nde ve Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde staj yapan Ece, yaz döneminde de KKTC Dışişleri Bakanlığı’nda staj yaptı. Ece, ayrıca, iki defa Avrupa Komisyonu’ndan hibe alarak Kosova ve Gürcistan’da Avrupa Birliği projelerine katıldı.

AB BÜROKRATI OLACAK

Eğitimini, AB üzerinde uzmanlaşarak devam ettirmek isteyen İsmail Alparslan Ece, “AB üzerine eğitim veren Avrupa çapındaki en saygın kurumlardan biri olan Avrupa Koleji’nin Yüksek Lisans programına başvurdum. 53 kişinin kabul edildiği mülakat sonrası, eğitim almaya hak kazanan az sayıdaki Türk genci arasında yer almayı başardım. AB Bakanlığı’nın burs programından, yüzde 100 burslu olarak Avrupa Koleji’nde AB Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Çalışmaları üzerine eğitim alacağım” dedi.

ANNEME SÖZ VERMİŞTİM

YSR ismail ece (2)

Okula başlarken annesi Bediya Tefenlili’ye “Türkiye’yi uluslararası alanda temsil edeceğim ve benimle hep gurur duyacaksın” diye söz verdiğini söyleyen Ece, “Anneme verdiğim sözü tutmak için okulumu başarıyla bitirdim ve Avrupa Koleji’ne kabul edildim. Bunlar benim için ilk adımlardı. Bu okulu bitirenler, AB kurumlarında çalışma şansı buluyor, mezunların pek çoğu dışişleri bakanlıkları, elçilikler, daimi temsilcilikler ve özel şirketlerde görev yapıyor. Hedefim, ileride ülkemi AB konusunda yurt dışında başarı ile temsil etmek” diye konuştu.​