Alman usulü yeni yıl kutlaması
28 Aralık 2011 Paylaş

Alman usulü yeni yıl kutlaması

Yaşar’da Almanya’da kutlanan noel tanıtıldı

Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Alman Usulü Noel Kutlaması’na (German Style)” öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Yaşar Üniversiteliler, Meslek Yüksek Okulu Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi Dorothea Elisabeth Demirelli ile Almanca okutmanları Aylin Nadine Kul, Filiz Pars Uçağı ve Sevda Özcan’ın öğrencileriyle birlikte düzenledikleri noel partisiyle öğrencilere Almanya’daki noel havası hissettirildi.

Noel’e özgü Alman yiyecekleri

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen noel tanıtımında öğrenciler, Almanya’da her yıl Noel haftasında yapılan ‘Stollen’ keki, ‘Lebkuchen’ ve ‘Plätzchen” kurabiyeleriyle Weihnachtspunsch adlı içeceği hazırlayıp kurulan standlarda misafirlere sundular.

Hem eğlendiler hem bilgilendiler

Noel partisinin keyifli geçmesi için büyük emek harcayan öğrenciler, hiçbir eksiği gözden kaçırmadılar ve misafirlerle tek tek ilgilendiler. Öğrenciler partiye katılanları bilgilendirmek amacıyla Almanca, İngilizce ve Türkçe Noel konulu afişler de hazırladılar. Öğrencilerin ve öğretmenlerin hazırladığı etkinlik programı içerisinde öğrenciler daha sonra Yaşar Üniversitesi Cep Sineması’nda  ‘Grinch’ ‘isimli filmi izledi.

Hediye çekilişi ve Noel Baba

Çam ağacının altında toplanan hediyeler çekiliş ile sahiplerini buldu.  Noel şarkılarının dinlendiği eğlenceye Noel Baba’nın da katılmasıyla, partidekiler neşeli dakikalar geçirdi. Kutlamanın amacının Almanca dil eğitimin yanı sıra öğrencilere Alman kültürünü tanıtmak olduğu da belirtildi.

Haber : Ezgi Erdil-Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi

no images were found