Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine eğitim desteği

 Üniversite ortamını herkes yaşasın diye…

 Yaşar Üniversitesi, Akademik Danışmanlık Dersleri kapsamında 4 yıldır aralıksız Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine ücretsiz eğitim hizmeti sunuyor. Açıköğretim Fakültesi öğrencileri böylece pek çok dersi kampüs ortamında hem hafta içi hem de yüz yüze alabilme imkanı elde ediyor. Eğitimlerden bir dönemde yaklaşık 400’e yakın öğrenci faydalanabiliyor.

 YSR ACIKOGRETIM (4)

İZMİR’DE EĞİTİM VEREN TEK VAKIF ÜNİVERSİTESİ

Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemi dahilinde düzenlenen Akademik Danışmanlık Dersleri hakkında bilgi veren Yaşar Üniversitesi AÖF Akademik Danışmanlık ve Uygulama Hizmetleri Koordinatörü Doç. Dr. Sabah Balta, İzmir’de bu eğitim hizmetini veren tek vakıf üniversitesi olduklarını söyledi.

 Doç. Dr. Sabah Balta- Yaşar Üniversitesi AÖF Akademik Danışmanlık ve Uygulama Hizmetleri Koordinatörü
Doç. Dr. Sabah Balta- Yaşar Üniversitesi AÖF Akademik Danışmanlık ve Uygulama Hizmetleri Koordinatörü

Eğitimlerin herhangi bir konuyu anlamakta zorluk çeken öğrenciler için büyük fayda sağladığını belirten Doç. Dr. Balta, “4 yıldır bu hizmeti veren üniversitemiz 2015 yılı güz dönemi için de 9 akademisyeniyle birlikte İngilizceden matematiğe kadar 14 dersi vermektedir. Böylece bilgi eksikliklerini telafi edebilen öğrenciler, üniversite ortamını da yaşayabiliyorlar. Verilen bu dersler arasında matematik, genel muhasebe, iktisat, hukuk, Osmanlı Türkçesi, Eski Türk Edebiyatı, mikro iktisat, istatistik, maliyet muhasebesi, finansal yönetim, İngilizce, Türk Vergi Sistemi, denetim ve Arapça bulunuyor” dedi.

Öğrencilerin, Yaşar Üniversitesi’nde verilen eğitimler hakkında Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bürolarından ve web sitesinden bilgi alabileceklerini belirten Sabah Balta, Yaşar Üniversitesi’nin eğitim kapısının herkese açık olduğunu söyledi.