Yaşarlı Sinem’in başarısı

Sinem Oğiş

Invalid Displayed Gallery

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olur olmaz İngiltere’nin en saygın üniversitelerinden biri olan Southampton Üniversitesi’nde burslu yüksek lisans yapma hakkı kazanan Sinem Oğiş eğitimini başarıyla tamamladı. Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından yürütülen ve AB’nin en önemli bursları arasında gösterilen Jean Monnet Bursu kapsamında eğitim alan Oğiş, deniz ve enerji hukuku alanında uzmanlaştı. Genç hukukçu liman kenti İzmir’e katkı sağlamayı amaçladığını söyledi.

AVRUPA ÜNİVERSİTELERİNDEN TEKLİF

 2 yıl önce Jean Monnet Bursu’nu kazanarak İngiltere’de Southampton Üniversitesi ile Queen Mary Üniversitesi’nde ve İskoçya’da da Aberdeen Üniversitesi’nde yüksek lisans yapma hakkı kazanan Sinem Oğiş, tercihini Southampton Üniversitesi’nden yana kullanmıştı. İngiltere’de 2 yıl boyunca deniz ve enerji hukuku alanında uzmanlık kazanan ve çok değerli profesörlerle çalışma imkanı bulduğunu anlatan Oğiş, “Southampton Üniversitesi deniz hukuku master programını bu sene tamamladım. Aldığım eğitim her ne kadar deniz hukuku üzerine olsa da enerji hukuku derslerini de alıp tezimi günümüzde önemi gittikçe artmakta olan ‘Enerji Gemisi’ bir başka deyişle ‘Powership’ üzerine yazdım. Tez konum gerek Türkiye’de gerekse İngiltere’de çok ilgi topladı. Yurt dışındaki birçok uluslararası firmaya da bu konuyla ilgili görüşler verme imkanım oldu.” diye konuştu.

Sinem Oğiş
Sinem Oğiş

İZMİR İÇİN ÇALIŞACAĞIM

 İzmir’e dönmesinin ardından çalışmalarını babasının kurucusu olduğu Oğiş Hukuk Bürosu’nda sürdüren başarılı hukukçu, “Hedefim bu çalışmalarımı geliştirerek uluslararası alanda bir marka olmak. En çok da liman kenti İzmir’e deniz ve enerji hukuku alanında katkı sağlamayı hedefliyorum” dedi.

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olur olmaz İngiltere’nin en saygın üniversitelerinden biri olan Southampton Üniversitesi’nde burslu yüksek lisans yapma hakkı kazanan Sinem Oğiş eğitimini başarıyla tamamladı.
Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olur olmaz İngiltere’nin en saygın üniversitelerinden biri olan Southampton Üniversitesi’nde burslu yüksek lisans yapma hakkı kazanan Sinem Oğiş eğitimini başarıyla tamamladı.

Jean Monnet Bursu nedir?
Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen bir proje olan Jean Monnet Burs Programı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin AB’ye tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış personel sayısının artırılması amaçlanıyor.  Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Jean Monnet Burs Programı kapsamında her yıl çeşitli Türk üniversitelerinden öğrenciler kabul ediliyor.