KAPI TASARIMIYLA GELEN ÖDÜLDOOR DESIGN WINS AWARD

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Ceren Dil, üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarım bölümlerinde okuyan öğrenciler için düzenlenen “Kapı Tasarlıyorum” yarışmasının “modern” kategorisinde ödül kazandı. Dil’in tasarımı, duvar, mekan ve kapı tasarımını bir bütün olarak ele almasıyla dikkat çekti.

Ceren Dil, kapı tasarımıyla ödül aldı.

Türkiye’nin çeşitli illerindeki 82 üniversiteden yaklaşık bin başvurunun geldiği, “Klasik” ve “Modern” olmak üzere iki kategoriden oluşan Artella Ahşap Kapı Sistemleri sponsorluğundaki yarışma  iç mekan kapılarının tasarımsal önemini vurgulamak, yapı kültürüne ve eğitimine katkıda bulunmak, yaratıcı fikirleri desteklemek amacıyla düzenlendi.

Modern kategoride yarışmaya katılan Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Ceren Dil, tasarımcı ekip arkadaşı Aykut Çor ile birlikte hazırladıkları tasarımla 3.’lük ödülünü kazandı.

Ceren Dil, “Proje kapsamında geleneksel kapı-duvar tasarımı yerine dönüştürülebilir yapıya sahip bir tasarım hazırlamak istedik. Üretim sektörünün tasarımdaki payını anlamak ve dar mekanlara yeni çözüm önerileri sunmayı da amaçladık. Kapı-duvar ve mekan kavramlarını bir bütün olarak ele alarak kullanıcının ihtiyacına göre değiştirilebilen farklı fonksiyonlara sahip bir tasarım yaptık. İstekler dahilinde gerektiğinde tasarım şeması bozulmadan ‘renk, malzeme ve fonksiyon’ değişiklikleri yapılabilecek ve parçalar kullanıcıya göre özelleşebilecek. Mekandan ve duvardan farklı klasik kapılar yerine bütünün bir parçası halinde bir kapı olsun istedik” dedi.

 Ceren Dil, student from Yaşar University’s Department of Interior Architecture and Environmental Design, won an award in the “modern” category of the “Door Designs” competition organized for undergraduate students from the departments of architecture, interior architecture and industrial design. The design by Dil was admired for its holistic structure which incorporated wall, space and door designs all together.

The design won Ceren Dil and her teammate Aykut Çor third place in the competition, which was held with the participation of nearly a thousand competing students from eighty-two universities all around Turkey under the sponsorship of Artella Wooden Door Systems.

“We wanted to create a convertible design instead of a traditional door-wall design. We intended to offer new solutions for confined spaces while also trying to grasp the importance of the manufacturing sector in our designing stage. We wanted our design to be an integral part of the space and wall, instead of a detached version of a door which we usually see,” expressed Ceren Dil.