Hayallerinden vazgeçmedi

Müzik ile çok küçük yaşlarda tanışan 15 yaşında ise gitar çalmaya başlayan Oya Kaya, ara verdiği müzik ile 20 yıl sonra tekrar buluştu. Yıllar sonra tekrar sahneye çıkarak gitar konseri veren Kaya “Bazı sebeplerden ara verdiğiniz özlemini çektiğiniz tutkularınızı bırakmayın. Hayallerinizden asla vazgeçmeyin” dedi.

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Okulu geleneksel olarak düzenlediği bahar konserini gerçekleştirdi. Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Uğur Sayınbatur’un koordinatörlüğünde gerçekleştirilen konserler dizisinde öğrenciler piyano, keman, gitar ve viyolonsel dallarında sahne alarak izleyenlere adeta müzik şöleni yaşattı. Konserde en fazla dikkat çeken performans ise Oya Kaya’ya aitti. Müzik ile ailesi aracığıyla çok küçük yaşlarda tanışan ve 15 yaşında gitar çalmaya başlayan Kaya, ağabeyi ile birlikte müzik alanında kariyerini ilerleterek konserler vermeye başladı. Müziğe oğlu Ozan Buğra Kaya doğduktan sonra ara veren Kaya, sanattan kopmayarak resim dersleri vermeye başladı. Yıllar sonra Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nde eğitim gören oğlu aracığıyla YÜSEM Müzik Okulu Eğitmeni Mehmet Kılınç’tan gitar dersleri alan Kaya 20 yıllık uzun aradan sonra tekrar sahneye çıktı.

Yıllar sonra Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nde eğitim gören oğlu aracığıyla YÜSEM Müzik Okulu Eğitmeni Mehmet Kılınç’tan gitar dersleri alan Kaya 20 yıllık uzun aradan sonra tekrar sahneye çıktı. ( Soldan: Oya Kaya- Oğlu Ozan Buğra Kaya- Mehmet Kılınç)
Yıllar sonra Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nde eğitim gören oğlu aracığıyla YÜSEM Müzik Okulu Eğitmeni Mehmet Kılınç’tan gitar dersleri alan Oya Kaya 20 yıllık uzun aradan sonra tekrar sahneye çıktı.
( Soldan: Oya Kaya- Oğlu Ozan Buğra Kaya- Mehmet Kılınç)

“ÇOK HEYECAN VERİCİYDİ”

Sanat aşkı hiç bitmeyen ve müzik ile uzun bir aradan sonra tekrar buluşan Kaya, “Şuanda bulunduğumuz yaştan sonra yaşamaya devam ediyorsak bu yaştan sonra da istediklerimizi yapabilmemiz gerekir. Yarıda bıraktıklarımızı özlüyorsak çaba sarf etmemiz gereken dönemlerde başka şartlardan dolayı o çabayı gösteremediğimizde içinizde yaptığınız bir şeye karşı özlem kalmışsa kaldığımız yerden devam edebiliriz. Ben gitar çalmaya 15 yaşında başladım ama ailede çok sayıda müzik ile uğraşan kişi vardı. Babam ud çalıyordu ağabeyim ise gitar çalıyordu. Ağabeyim Fikret Kızılok ve Bülent Ortaçgil ile bir dönem çalışma şansı yakalamıştı. Bende bu dönemde ağabeyimle sahneye çıktım. Tabi sonra hayatın getirdikleri ile birlikte müzik ara vermek durumunda kaldım. Ama sanat ile bağım hiç kopmadı diyebilirim. Resim dersleri vermeye sürdürdüm. 20 yıl aradan sonra ise oğlumun Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nde okuması vesilesiyle YÜSEM’le tanıştım. Tekrar sahneye çıkma şansı buldum. Tabi 20 yıl aradan sonra sahneye çıkmak çok heyecan vericiydi. Bu yüzden bazı sebeplerden ara verdiğiniz özlemini çektiğiniz tutkularınızı bırakmayın. Hayallerinizden asla vazgeçmeyin” dedi.