Genç piyanistler İtalya’da dünya 2’incisi oldu

 Müziğe çocuk yaşta büyük bir tutkuyla bağlanan Pınar ve Benan’dan büyük başarı

 Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden Pınar İstemi ve Benan Dalkıran, müzikte İzmir’e gurur veren bir başarıya imza attı. 2 yıl önce takım olmaya karar vererek birlikte yarışmalara hazırlanan piyanistler, İtalya’da düzenlenen ve dünyadan pek çok müzisyenin katıldığı 26. Uluslararası Genç Müzisyen Yarışması  Città di Barletta’da oda müziği duo dalında 2’incilik ödülünün sahibi oldu.

YSR İtalya (2)

 Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Piyano Ana Sanat Dalı 3’üncü sınıf öğrencisi Pınar İstemi 7 yaşında, Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Benan Dalkıran da 8 yaşında müziğe büyük bir tutkuyla bağlandı. Küçük yaşta piyano eğitimi almaya başlayan ikili üniversite eğitim tercihlerini de müzik bölümünden yana kullandı. Üniversitedeki takım çalışmaları esnasında bireysel yeteneklerinden fazlasını başardıklarını fark ettiklerini, bu nedenle de bir araya gelme kararı verdiklerini anlatan genç yetenekler, ilk kez katıldıkları uluslararası müzik yarışmasından ödülle dönmeyi de başardı. Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Paolo Susanni’nin eğitmenliğinde İtalya’nın Barletta şehrinde düzenlenen 26. Uluslararası Genç Müzisyen Yarışması Città di Barletta’da oda müziği duo dalında 2’inci gelen ikili, bu başarıyı 7×24 birlikte çalışarak elde ettiklerini söylediler.

Benan Dalkıran-Yrd. Doç. Dr. Paolo Susanni-Pınar İstemi
Benan Dalkıran-Yrd. Doç. Dr. Paolo Susanni-Pınar İstemi

7×24 ÇALIŞMALARA DEVAM

 Bundan sonraki süreçte de kariyerlerinde birlikte ilerlemeye karar verdiklerini anlatan Pınar İstemi ve Benan Dalkıran, “Bundan 2 yıl önce birlikte müzik yapmaktan çok büyük keyif aldığımızı fark ettik. Birlikte müzik yapmak birlikte nefes almak gibidir. Bireysel düşünmeden, tüm zorlu adımları birlikte atmanız gerekir. Bu nedenle özellikle yarışmadan önceki dönemlerde 7×24 birlikte çalıştık, beraber fikir alışverişinde bulunduk. Şu anda iyi bir takım olduğumuzu düşünüyoruz. İlk büyük ödülümüzü aldık. Bundan sonraki çalışmalarımız da bu yönde olacak.” diye konuştular.

YSR İtalya (1)

BAŞARILARIMIZ TÜRKİYE’Yİ AŞTI

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kürşad Terci ise; “Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisi’nde 4 yaşından itibaren müzik eğitimine başlıyoruz. Ne kadar doğru yolda olduğumuzun en önemli göstergesi 9 yaşından lisans devresine kadar öğrencilerimizin uluslararası alanda kazandıkları ödüllerin giderek artmasıdır. Müzik bölümümüz kazandığı yarışmalar, konserler ve eğitim programı ile  kısa zamanda Türkiye ve Avrupa’da kendinden bahsettirmeyi başardı” dedi.