Genç mimarın Türkiye’den ABD’ye uzanan başarısıA great career at a young age

 Geçen yıl Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden birincilikle mezun olan İdil Kantarcı, kısa zamanda dikkat çeken bir kariyerin sahibi oldu. Mezun olmadan birçok firma ile görüşme fırsatı yakaladığını anlatan Kantarcı, dünyanın en önemli mimarlık ve tasarım firmalarından biri olan Perkins+Will’in Amerika Charlotte ofisinden gelen teklifi kabul ederek iş hayatına büyük bir adım attı.

 ÜNİVERSİTEM BENİ HEP DESTEKLEDİ

İdil Kantarcı, mimarlık eğitimine Yaşar Üniversitesi’nde başladı. Eğitimine İtalya’nın Universite Studi Degli Di Sassari ile Amerika’nın University of North Carolina Charlotte üniversitelerinde devam eden İdil, ayrıca Fransa ve İtalya’da yaz stajları yaparak mesleki deneyim elde etti. Üniversite yaşamı boyunca katıldığı ulusal ve uluslararası birçok yarışmadan ödüllerle dönen genç tasarımcı ve mimar, Lufthansa, Philips ve W Hotel gibi kendi alanında önde gelen firmaların açtığı yarışmalarda çeşitli dereceler elde etti.

İŞ HAYATINA ABD’DE BAŞLADI

Antalya Boğaçayı Projesi için master planı, İstanbul Topkapı Fold Community gibi Türkiye’de de büyük ölçekli çalışmalara imza atan Perkins+ Will’de iş hayatına atılan Yaşar Üniversitesi mezunu İdil Kantarcı, “Üniversitemin son senesini University of North Carolina, Charlotte’ta okudum. Bitirme projemin final sunumuna çeşitli firmalardan profesyonel olarak çalışan mimarlar geldi. Final sunumum sayesinde mezun olmadan birçok firma ile görüşme fırsatım oldu. Bu firmalardan biri de işlerini yakından ve çok beğenerek takip ettiğim Perkins+Will idi. Amerika’daki mezuniyetimin ardından Perkins+Will’in teklifini kabul ederek Charlotte ofisinde çalışmaya başladım. Firma, tasarımın yaşamı ve toplumu değiştirebilecek güce sahip olduğu inancı üzerine kurulan bir felsefeye sahip. Dünya genelinde 20’nin üzerinde ofis ile mimarlık, iç mimarlık, şehir planlama ve peyzaj mimarisi üzerine farklı ölçekte hizmet veriyor. Türkiye’de de aktif bir şekilde çalışılıyor. Benim de amacım uluslararası projelerde deneyim elde etmek ve ülkem için başarılı projelere imza atmak” dedi.

Yaşar Üniversitesi mezunu genç mimar İdil Kantarcı’nın kariyerini sürdürdüğü ABD’li ünlü mimarlık firması Perkins+Will’in  Antalya’da gerçekleştireceği  Boğaçayı Projesi.

ON PARMAĞINDA ON MARİFET

Serbest olarak konsept, mobilya ve obje tasarımı da yaptığını belirten başarılı genç, New York’ta yeni bir mobilya markası olan Naturalist’in kreatif direktörlüğünü de üstleniyor. Naturalist için marka ve sergi salonu konsept çalışmaları yapan İdil’in tasarımlarının bu sene içerisinde Naturalist New York ve Washington DC sergi salonlarında çıkarılması planlanıyor.

  

 

Graduating from Yaşar University’s Faculty of Architecture ranking first in her faculty, İdil Kantarcı now has a career full of success which she has achieved in quite a short period. After having job interviews with numerous firms prior to her graduation, Kantarcı accepted a job offer from one of the most prominent architectural and design firms, Perkins+Will, and got a great start for her career at the firm’s Charlotte Office in the United States.

 

“MY UNIVERSITY HAS ALWAYS SUPPORTED ME.”

İdil Kantarcı first studied architecture at Yaşar University. Subsequently studying at the University of Sassari in Italy and the University of North Carolina in Charlotte, US, Kantarcı also did internships in France and Italy during the summer to add up to her professional experience. Awarded lots of prizes at the national and international competitions which she took part in while still doing her BA in architecture, the young designer and architect has been placed among the best of her own field at the competitions organized by such prominent firms as Lufthansa, Philips and W Hotel.

HER PROFESSIONAL LIFE STARTED IN THE USA

Perkins+Will, which did large-scale jobs such as the master plan for the Boğaçayi Project in Antalya and the Topkapi Fold Community in İstanbul, became where the Yaşar’s graduate İdil Kantarcı got a start in her career. “I studied at the University of North Carolina, Charlotte during my senior year at university. I presented my final project for graduation before some professional architects from different firms. Thanks to my final project presentation, I was able to have job interviews with numerous companies. Among these companies was my favorite company, Perkins+Will, whose projects I admire. Following my graduation in the US, I accepted Perkins+Will’s offer and started to work at its office in Charlotte. The firm is founded on a philosophical base which firmly believes that design is potent enough to change life and society. Operating from over twenty offices around the world, the firm offers services in interior architecture, urban planning and landscape architecture which range in different scales.  They are also operating in Turkey, too. So, my aim here is to get new experiences by working on global-scale projects and representing my country as a successful architect,” expressed Kantarcı.

JACK-OF-ALL-TRADES

Stating that she is also a freelance concept, furniture and object designer, Kantarcı is the creative director of Naturalist, a new furniture brand in New York. The designs created by İdil, who designs branding and showroom concepts for Naturalist, are expected to be seen in the brand’s New York and Washington DC showrooms by the end of this year.