Genç mimarın Türkiye’den ABD’ye uzanan başarısı
6 Şubat 2017 Paylaş

Genç mimarın Türkiye’den ABD’ye uzanan başarısı

Geçen yıl Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden birincilikle mezun olan İdil Kantarcı, kısa zamanda dikkat çeken bir kariyerin sahibi oldu. Mezun olmadan birçok firma ile görüşme fırsatı yakaladığını anlatan Kantarcı, dünyanın en önemli mimarlık ve tasarım firmalarından biri olan Perkins+Will’in Amerika Charlotte ofisinden gelen teklifi kabul ederek iş hayatına büyük bir adım attı.

ÜNİVERSİTEM BENİ HEP DESTEKLEDİ

İdil Kantarcı, mimarlık eğitimine Yaşar Üniversitesi’nde başladı. Eğitimine İtalya’nın Universite Studi Degli Di Sassari ile Amerika’nın University of North Carolina Charlotte üniversitelerinde devam eden İdil, ayrıca Fransa ve İtalya’da yaz stajları yaparak mesleki deneyim elde etti. Üniversite yaşamı boyunca katıldığı ulusal ve uluslararası birçok yarışmadan ödüllerle dönen genç tasarımcı ve mimar, Lufthansa, Philips ve W Hotel gibi kendi alanında önde gelen firmaların açtığı yarışmalarda çeşitli dereceler elde etti.

İŞ HAYATINA ABD’DE BAŞLADI

Antalya Boğaçayı Projesi için master planı, İstanbul Topkapı Fold Community gibi Türkiye’de de büyük ölçekli çalışmalara imza atan Perkins+ Will’de iş hayatına atılan Yaşar Üniversitesi mezunu İdil Kantarcı, “Üniversitemin son senesini University of North Carolina, Charlotte’ta okudum. Bitirme projemin final sunumuna çeşitli firmalardan profesyonel olarak çalışan mimarlar geldi. Final sunumum sayesinde mezun olmadan birçok firma ile görüşme fırsatım oldu. Bu firmalardan biri de işlerini yakından ve çok beğenerek takip ettiğim Perkins+Will idi. Amerika’daki mezuniyetimin ardından Perkins+Will’in teklifini kabul ederek Charlotte ofisinde çalışmaya başladım. Firma, tasarımın yaşamı ve toplumu değiştirebilecek güce sahip olduğu inancı üzerine kurulan bir felsefeye sahip. Dünya genelinde 20’nin üzerinde ofis ile mimarlık, iç mimarlık, şehir planlama ve peyzaj mimarisi üzerine farklı ölçekte hizmet veriyor. Türkiye’de de aktif bir şekilde çalışılıyor. Benim de amacım uluslararası projelerde deneyim elde etmek ve ülkem için başarılı projelere imza atmak” dedi.

Yaşar Üniversitesi mezunu genç mimar İdil Kantarcı’nın kariyerini sürdürdüğü ABD’li ünlü mimarlık firması Perkins+Will’in  Antalya’da gerçekleştireceği  Boğaçayı Projesi.

ON PARMAĞINDA ON MARİFET

Serbest olarak konsept, mobilya ve obje tasarımı da yaptığını belirten başarılı genç, New York’ta yeni bir mobilya markası olan Naturalist’in kreatif direktörlüğünü de üstleniyor. Naturalist için marka ve sergi salonu konsept çalışmaları yapan İdil’in tasarımlarının bu sene içerisinde Naturalist New York ve Washington DC sergi salonlarında çıkarılması planlanıyor.