Genç hukukçular Ege’nin gururu oldu

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Emre Cumalıoğlu’nun danışmanlığında katıldıkları Türkiye’deki ve KKTC’deki tüm hukuk fakültelerine açık olan 3. Tüketici Hukuku Farazi Dava Yarışmasında, Ege’den finale kalan tek takım olmayı başardı.

Kadir Has Üniversitesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen farazi dava yarışmasında, tüketici hukukuna özgü problemlerin tartışılması amaçlanıyor. Kapsamı “Tüketici Hukuku” ile sınırlandırılan yarışmaya, bu yıl da Türkiye’den ve KKTC’den birçok hukuk fakültesi katıldı. Yazılı aşamayı geçip sözlü aşamaya kalan 8 üniversite ekibi, önceki hafta açıklandı. Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Müge Kartal, Ezgi Tatar ve Osman Can Şenyer’den oluşan takım, finale kalan 8 ekipten biri olmayı başardı. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Cumalıoğlu’nun danışmanlığında hazırlanan Yaşar ekibi, 21-22 Nisan tarihlerinde Marmara, İstanbul, Yıldırım Beyazıt ve Kadir Has üniversitelerinden takımlarla finalde yarışacak.

(Soldan: Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Müge Kartal, Osman Can Şenyer ve Ezgi Tatar
Türkiye’deki ve KKTC’deki tüm hukuk fakültelerine açık olan 3. Tüketici Hukuku Farazi Dava Yarışmasında, Ege’den finale kalan tek takım olmayı başardı.)

UYGULAMALI EĞİTİM FIRSATI

Dünyada giderek önem kazanan ve sayısı gün geçtikçe çoğalan farazi (Kurgusal) dava yarışmaları, hukuk fakültesi öğrencilerinin aldıkları eğitimi uygulamaya geçirdikleri, takım çalışması yaptıkları ve diğer hukuk fakültelerindeki öğrencilerle etkileşim halinde oldukları ortamlar yaratması açısından önem taşıyor. Ayrıca, gelecekteki mesleki yaşamlarında yaşayacakları tatlı rekabet ortamını da tanıma fırsatı bulan öğrenciler, tüketici hukuku ile ilgilenen hakim, avukat ve akademisyenlerle de bir araya gelme fırsatı buluyor.

KURGUSAL OLAY GÜNLÜK HAYATTAN

Bu yıl, yarışmanın konusu, günlük hayatta sık yaşanan bir olaydan hareketle belirlendi. Yarışmada, öğrencilerden, özel bir hastane ile ameliyat olan hasta arasında ameliyat sonrasında yaşanan problemlerle ilgili, dava dilekçesi ve davalı dilekçesi hazırlanması istendi. Tüketici Hukuku Farazi Dava Yarışmasının düzenleme komitesi ile jürisinde ise tüketici hukuku konusunda uzman teorisyen ve uygulamacı olarak çalışan önemli isimler bulunuyor.